Omgeving

Op nog geen 600 km rijden vanaf Utrecht, zo´n 180 km ten zuid oosten van Parijs en 25 meter van het diepblauwe meer ligt het dorpje Mesnil st. pére. Rijk aan historie, tradities, bezienswaardigheden en indrukwekkende natuur. Het dorpje telt ongeveer 350 inwoners, met in de directe omgeving winkeltjes en restaurants met de specialiteiten van de streek. Het meer bied talloze recreatie voorzieningen, prachtige natuurgebieden en vele historische bezienswaardigheden.

De dorpjes zijn er oud en klein. De boeren zijn er nog echte boeren. Welke allerlei soorten gewassen verbouwen, vee houden en zorgen dat de industrie hun eeuwenoude omgeving niet kan verstoren. Ze hebben hun eigen tradities en vaste gewoontes, maar de vriendelijkheid van de bevolking geeft de streek een hartelijke sfeer waarin het goed toeven is.

Recreatie mogelijkheden zijn volop aanwezig. Naast de woningen ligt een grote speelweide met o.a. een tafeltennistafel. U woont op loopafstand van het strandbad met diverse horecavoorzieningen. Ontspannings-mogelijkheden zijn er volop aan het “ Lac de la Forêt d´Oriënt” alles is gericht op veelzijdige waterrekreatie voor vakantiegangers en dagjesmensen. Dit gelukkig nog zonder de nadelen van een overbevolkt toeristencentrum. Zo vindt de echte karpervisser een nachtviszone vlak voor het park.

Omgeving tips:

Horeca in en om het dorp
- Restaurant Marinka. Heerlijk eten met een schitterend uitzicht over de jachthaven.
- Restaurant Au Vieux Pressoir. Geniet van exclusief eten.
- Restaurant L’oree D’Orient. Gemoedelijke dorpse sfeer.
- Pizzaria Calipso. Met een heerlijk terras met uitzicht over het meer.

Nigoland
Nigloland is een charmant familiepark dat gelegen is nabij de stad Troyes, middenin de Franse Champagnestreek. Verwacht in dit park niet de grootste thrills, maar geniet van een uitgebreid aanbod aan eersteklas familieattracties. Een van de absolute toppers is Spatiale Expérience, een knappe overdekte achtbaan in een ruimtethema. Maar ook de wild mouse Schlitt’Express, Gold Mine Train en Rivière Canadienne zijn bijzonder fijne attracties in een dito thema. Sla ook zeker het lokale spookhuis niet over: een klein meesterwerkje!

Champagne route

De beste manier om de diverse champagnes te leren kennen is via de Toeristische Champagneroute: een route van ongeveer 500 kilometer in de departementen Marne en Aube met een stuk of tachtig te bezoeken plekken. De route is onderverdeeld in vijf uitgezette tochten, vier in de Marne en één in de Aube. Deze tochten slingeren zich gemoedelijk een weg door wijngaarden, langs prachtige vergezichten, door schilderachtige dorpjes, langs oude kloosters, burchten en kerken. De wijnboeren verzorgen persoonlijk getinte, ambachtelijke rondleidingen als ze van tevoren weten dat u langs komt. Afhankelijk van het bedrijf kan er eventueel een kleine bijdrage gevraagd worden.

Parijs

U bevind zich op nog geen 1,5 uur rijden van Disney land Parijs en op nog geen 2 uur rijden van het bruisende centrum van Parijs.